Bra att veta

Samlingslokal
Vi har en samlingslokal ”Kyrksalen” i källaren på Dalvägen 1 som kan hyras. Lokalen renoverades 2016/2017 och har fullt utrustat kök, plats för 30 personer samt bäddplatser för 4 personer (två hopfällbara sängar samt bäddsoffa). Kontaktuppgifter till uthyrningsansvarig finns på anslagstavlorna i trappuppgången.

Gästparkering
Vi har två platser för gäster. Det är platserna 1 och 7. I ytterkant mot Västra Nobelvägen.

Bastu
I källaren vid Nobelparken 1 finns bastu som man kan hyra utan kostnad. Bokning sker på lista utanför.

Snickarbod
I källaren vid Nobelparken 1 finns en snickarbod som det är fritt att nyttja.

Köksfläkt
Viktigt! Vi har centralventilation med självdrag så köksfläkten ska endast ha ett spjäll som reglerar utsuget. Om du planerar att byta ut köksfläkten så tänk på att det är absolut förbjudet att installera en fläkt med motor, gäller både vanlig fläkt och kolfilterfläkt. Tyvärr är affärerna inte upplysta om detta utan kan ge fel rekommendationer när man frågar, var därför noga att påpeka att det ska vara en fläkt med endast spjäll.

Renovering
Viktigt! Enligt våra stadgar får man inte utan styrelsens tillstånd göra ingrepp i bärande konstruktion, ändra befintliga ledningar för avlopp, värme och vatten eller annan väsentlig förändring av lägenheten.

Matning av fåglar
Mata ej fåglar från balkongen då det skapar olägenhet för övriga boenden. Dessutom kan det dra till sig skadedjur.

Vår- och höststädning
För att spara pengar i föreningen har vi vår- och höststädning i egen regi. VI sätter upp anslag om när det är dags. Det vi gör då är bland annat att sopa och moppa i källargångar och utanför förråd, sopa utanför vindsförråd, putsa källarfönster, storstädning av mangelrum, tvättstugor och torkrum. Vi bär in/ut trädgårdsmöbler. Sedan avslutar vi med en fikastund i Kyrksalen. Det brukar vara en trevlig stund och är vi fler går städningen snabbt och det blir snyggt.

Elförbrukning
Lägenheterna har ett gemensamt elavtal via HSB och elkostnaden ingår i månadsavgiften.
Elmätaren för varje lägenhet läses av en gång per år. Om elförbrukningen ökat eller minskat under senaste året jämfört med året före, så justeras månadsavgiften. Dessutom medför en minskning att pengar betalas tillbaka och en ökning att bostadsrättshavaren krävs på pengar.

Du och dina grannar äger föreningen
Som bostadsrättshavare har du inte bara del i bostadsrättsföreningens tillgångar utan också i skulderna. Alla som bor i föreningen måste därför ta sitt ansvar. Du har ett särskilt ansvar för din egen lägenhet men du är också ansvarig för huset och närmiljön tillsammans med dina grannar. Därför hoppas vi att du ska engagera dig i frågor som rör ditt boende och bli en av våra aktiva medlemmar.