Välkommen till BRF Prosten

Vår förening har 34 st lägenheter fördelade på adresserna Nobelparken 1, 2 och 4, Västra Nobelvägen 2 samt Dalvägen 1 i stadsdelen Carls Åby. Nära till centrum med vackert läge vid grönområdet Nobelparken. Från parken ser man Alfred Nobels Björkborn.

Har du frågor eller vill veta mer så kan du kontakta vår vicevärd Peter Strömberg på 072-964 03 69 eller peter.stromberg3@gmail.com.

Bra att veta

Samlingslokal
Vi har en samlingslokal "Kyrksalen" i källaren på Dalvägen 1 som kan hyras. Lokalen renoverades 2016/2017 och har fullt utrustat kök, plats för 30 personer samt bäddplatser för 4 personer (två hopfällbara sängar samt bäddsoffa). Kontaktuppgifter till uthyrningsansvarig finns på anslagstavlorna i trappuppgången.

Gästparkering
Vi har två platser för gäster. Det är platserna 1 och 7. I ytterkant mot Västra Nobelvägen.

Bastu
I källaren vid Nobelparken 1 finns bastu som man kan hyra utan kostnad. Bokning sker på lista utanför.

Snickarbod
I källaren vid Nobelparken 1 finns en snickarbod som det är fritt att nyttja.

Köksfläkt
Viktigt! Vi har centralventilation med självdrag så köksfläkten ska endast ha ett spjäll som reglerar utsuget. Om du planerar att byta ut köksfläkten så tänk på att det är absolut förbjudet att installera en fläkt med motor, gäller både vanlig fläkt och kolfilterfläkt. Tyvärr är affärerna inte upplysta om detta utan kan ge fel rekommendationer när man frågar, var därför noga att påpeka att det ska vara en fläkt med endast spjäll.

Renovering
Viktigt! Enligt våra stadgar får man inte utan styrelsens tillstånd göra ingrepp i bärande konstruktion, ändra befintliga ledningar för avlopp, värme och vatten eller annan väsentlig förändring av lägenheten.

Matning av fåglar
Mata ej fåglar från balkongen då det skapar olägenhet för övriga boenden. Dessutom kan det dra till sig skadedjur.

Vår- och höststädning
För att spara pengar i föreningen har vi vår- och höststädning i egen regi. VI sätter upp anslag om när det är dags. Det vi gör då är bland annat att sopa och moppa i källargångar och utanför förråd, sopa utanför vindsförråd, putsa källarfönster, storstädning av mangelrum, tvättstugor och torkrum. Vi bär in/ut trädgårdsmöbler. Sedan avslutar vi med en fikastund i Kyrksalen. Det brukar vara en trevlig stund och är vi fler går städningen snabbt och det blir snyggt.

Elförbrukning
Lägenheterna har ett gemensamt elavtal via HSB och elkostnaden ingår i månadsavgiften.
Elmätaren för varje lägenhet läses av en gång per år. Om elförbrukningen ökat eller minskat under senaste året jämfört med året före, så justeras månadsavgiften. Dessutom medför en minskning att pengar betalas tillbaka och en ökning att bostadsrättshavaren krävs på pengar.

Du och dina grannar äger föreningen
Som bostadsrättshavare har du inte bara del i bostadsrättsföreningens tillgångar utan också i skulderna. Alla som bor i föreningen måste därför ta sitt ansvar. Du har ett särskilt ansvar för din egen lägenhet men du är också ansvarig för huset och närmiljön tillsammans med dina grannar. Därför hoppas vi att du ska engagera dig i frågor som rör ditt boende och bli en av våra aktiva medlemmar.

Föreningsfakta

Föreningens fastigheter Prosten 1 och Klockaren 1 byggdes år 1949. Rotrenovering gjordes år 1988.

På fastigheten finns 2 bostadshus med tillsammans 5 trapphus med adresserna Nobelparken 1, 2 och 4, Västra Nobelvägen 2 samt Dalvägen 1.

Vi har 34 stycken lägenheter fördelade på;
10 st - 4 rum och kök
14 st - 3 rum och kök
6 st - 2 rum och kök
4 st - 1 rum och kök

Vi har 30 st P-platser med eluttag.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Styrelse

Vår styrelse består av;

Ordförande Hans-Eric Westerlund
Tel: 076-8039363

Sekreterare Lena Johansson
Tel: 070-546 40 98

Ledamot Ingemar Olofsson
Tel: 070-635 06 46

Ledamot Inger Magnusson
Tel: 070-2039655

Ledamot Elisabeth Westerlund
Tel: 070-572 70 28

Ledamot Mathz Björn
Tel: 070-750 50 20

Ledamot Björn Persson
Tel:

Ledamot Marianne Brunzell

Tel: 070-3742760