Bra att veta

Trivsel

För allas trivsel i huset är det kul och utvecklande att lära känna sina grannar. Varje år brukar vi träffas i foajén runt lucia för lite glöggmingel.

Det finns en trädgårdsgrupp för dig som tycker om att påta i rabatter och pallkragar.

Vi försöker se till så obehöriga inte uppehåller sig i foajé och trapphus. Det vore tråkigt om vi drabbades av skadegörelse och att man känner otrygghet i sitt eget hus.

Styrelsen har tagit beslut om att huset är rökfritt. Detta gäller även på våra balkonger, då rök och lukt sprider sig. Många är känsliga för detta.

Tvättstuga

Vår tvättstuga bokar du lätt med din egen lägenhetskolv. Vi har två stora maskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp. Tiderna är 7:00 – 22:00 varje dag, tre tidsperioder per dag, vilket gör att det är lätt att få tvättid. Alla förväntar sig att alla lämnar tvättstugan efter sig såsom man själv vill finna den.

Brandskydd

För att förhindra att brand sprider sig i vårt höga och smala hus har varje lägenhetsinnehavare fått varsin brandvarnare. Kom ihåg att byta batterier!

I varje korridor finns brandvarnare och brandsläckare. Dessa brandvarnare får nya batterier en gång/år.

Våra balkonger inbjuder till långa fina kvällar med samkväm. Tänk på att inte grilla där! Grill finns att låna under trappen längst ner för att användas på vår uteplats på baksidan huset.

Det är vi tillsammans som äger huset och skall vara rädda om det och våra grannar!